Deze pagina maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteer cookies

F-gassenverordening jaagt prijs HFK’s op

Geplaatst op 30/04/2015
Arkema Fluorochemicals heeft verdere Europese prijsstijgingen aangekondigd op al haar Forane HFK-koudemiddelen. De prijzen voor de verpakte en bulkkwaliteiten van alle Forane HFK-producten stijgen onmiddellijk met 15 procent. 

Dat schrijft Cooling Post. Deze stijging volgt op de stijging die de koudemiddelfabrikant eind november 2014 invoerde. Bovendien had Arkema vorig jaar in juni al een prijsstijging voor Europa van 15 procent doorgevoerd voor de koudemiddelmengsels R404A, R407A, R407C, R410A, R427A en R507.

Prijs HFK’s

Volgens Arkema is deze golf van prijsstijgingen nodig omdat de macro-economische omgeving in de afgelopen tijd ingrijpend is veranderd. “Deze prijsstijging is nodig voor de verbetering van de rentabiliteit van de HFK-activiteiten en om de ontwikkeling van lagere GWP-alternatieven na te kunnen streven”, licht Arkema toe.

F-gassenverordening

Vergelijkbare prijsstijging worden in de komende weken verwacht door andere koudemiddelproducenten, als de fabrikanten overeenstemming bereiken betreffende het F-gassenquotasysteem en de dreigende HFK-phase-down onder de F-gassenregelgeving

Bron: RCC - K&L


Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!