Deze pagina maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteer cookies

Pressure Equipment Directive of PED. Voldoe jij?

Geplaatst op 26/04/2015

De PED is een richtlijn die ervoor zorgt dat je veilig een installatie bouwt.  De richtlijn geldt voor installaties vanaf 0,5bar overdruk ten opzichte van de atmosfeer.  PED IS EEN VERPLICHTING

De PED deelt je samenbouw in volgens:

  • Type drukapparatuur: Drukvat of installatieleiding
  • Vloeistofgroep: Gevaarlijk (vb NH3, Butaan, Propaan,...) of overig (CO2, HFK's, ...)
  • Fase: Vloeibaar of gas
  • Ontwerpgegevens (druk en volume / diameter)

Door aan deze richtlijn te voldoen ben je zeker dat al je onderdelen geschikt zijn voor het gebruik bij de bepaalde drukken, evenals je leert dat voor bepaalde indelingen er bijkomende eisen gesteld worden (lasprocedures, Niet Destructief Onderzoek (foto's van de lassen), extra documenten te vragen aan de leverancier, het opstellen van een specifieke risico-analyse,...).

Weet ook dat, indien je op de hoogte bent van de PED, je ervoor kan zorgen dat je installatie niet dient te voldoen aan bepaalde extra eisen.  Dit kan door gerichtere selecties of bijvoorbeeld bepaalde leidingen uit te splitsen. Deze aanpassingen hebben geen invloed op de kwaliteit van je te leveren installatie, wel op je portemonee!

Voldoen aan de PED is vaak minder werk dan gedacht.  Het is allereerst een verplichting, het geeft je bedrijf een extra waarde en uitstraling naar je eindklant (en potentiĆ«le andere klanten) en het geeft je de gerustheid dat, indien er iets gebeurd met een installatie, jij alles gedaan hebt om je installatie veilig te bouwen.  Ook de verzekeringsbedrijven hechten hier zeer veel belang aan.

Cool & Energy Consult helpt je graag bij het opstellen van je eerste PED-dossiers, het wegnemen van de drempel.  Cool & Energy Consult zorgt ervoor dat jij of je medewerkers op de hoogte raken en zelf de kennis kunnen gebruiken in de toekomst.

Contacteer ons voor meer info.


Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!